Een streepje voor

Maak kennis met VVR

Van Velsen Reflectielijnen

SAFETY FIRST

31 maart 2021
Nieuws | Nieuws | Veiligheid

Om de veiligheid van onze markeerders dit seizoen op de weg te vergroten, hebben we een aantal actieramen op onze busjes geplaatst.

Deze actieramen hebben een lampensysteem dat zowel een pijl naar links als rechts kan maken, waardoor het voor de weggebruiker duidelijk is dat er mensen op de weg aan het werk zijn. De bedoeling was om deze actieramen op onze nieuwe busjes te plaatsen, maar helaas heeft de productie van de busjes vertraging opgelopen door corona.

Om toch al aan de slag te kunnen met deze actieramen hebben we voorlopig busjes geleased. Volgend jaar, als de fabrieken hun tekorten hebben kunnen bijwerken, hopen we met onze nieuwe busjes de weg op te kunnen. We koppelen er dan namelijk ook een melding aan vast die je kan ontvangen via Flitsmeister of Waze. Rijd je in buitenstedelijk gebied en nader je onze wegmarkeerders, dan krijg je binnen een straal van 800 meter een melding. Als je in binnenstedelijk gebied rijdt krijg je een melding als je in een straal van 400 meter van deze werkzaamheden bent. Bij Flitsmeister is de melding voor binnenstedelijk gebied ook gesproken. Op termijn zullen ook andere apps deze berichten kunnen versturen.Foto’s van Hans Koster