Een streepje voor

Maak kennis met VVR

Van Velsen Reflectielijnen

DIGITAAL VAN INSPECTIE TOT FACTURATIE

20 januari 2021
Nieuws | Innovatie | Innovatie

Bij de start van markeerseizoen 2020 lanceerden we onze nieuwe innovatie, de VVR-app. Deze app is ontwikkeld voor steden en gemeenten, provincies en andere partners met grote terreinen en heeft als doel deze klanten te ontzorgen. Dankzij deze gebruiksvriendelijke app kan je namelijk op een effectieve manier de toestand van de markeringen in je gebied in kaart brengen. De app neemt je volledig digitaal mee van inspectie tot facturatie. Deze uniforme werkwijze, waarbij geen papier aan te pas komt, zorgt ervoor dat zowel jij als wij op ieder moment weten wat de status is van het onderhoud in jouw gemeente, provincie of op jouw terrein.

Eerste test
Bij het ontwikkelen van de app werd er uiteraard ook uitvoerig getest in de praktijk. De primeur daarvoor ging naar Michel Dubbelman, wegbeheerder bij de gemeente Dordrecht, die in augustus 2019 de eerste schouw deed met de app. Een medewerker van Van Velsen ging met hem op pad om het hele proces en alle functionaliteiten van de app te doorlopen.

Voorzien van een tablet en fluo hesje trokken ze Dordrecht in om enkele markeringen te schouwen. Met zijn tablet trok Michel foto’s van de markeringen die hij vervolgens verbond aan een locatie. Op die manier is meteen inzichtelijk wat de toestand is van de betreffende markering. Door geotagging weten we ook exact waar deze locaties zich bevinden. Terug op kantoor logde Michel in op zijn vaste computer om zelf zijn offerte samen te stellen. Uiteraard is het ook mogelijk om dit hele traject op je tablet te doorlopen.

Achter de schermen
De offerte stel je samen aan de hand van diverse filters. Dit werkt transparant omdat prijzen en hoeveelheden inzichtelijk zijn. De markeringen die niet geselecteerd worden blijven in de app staan en kunnen in een volgende onderhoudsronde opnieuw meegenomen worden.

Als je de offerte goedkeurt gaan wij over tot de uitvoering. Ook de wegmarkeerders van Van Velsen Reflectielijnen verwerken de producties in de app. Daarnaast maken ze ook foto’s van het uitgevoerde werk zodat jij als klant het eindresultaat meteen kan bekijken. Na afronding wordt er een automatische factuurspecificatie gestuurd, waarbij eventuele afwijkingen gespecificeerd zijn per locatie.

Het afgelopen jaar is de app op regelmatige basis geüpdatet en uitgebreid. Onze wegmarkeerders vinden in hun nu bijvoorbeeld allerlei handige documenten over de verschillende producten waar ze mee werken.

Meer weten?
Ondertussen zijn al meer dan tachtig gemeentes, drie provincies en vier andere grote partners enthousiast aan de slag met onze app. Ben jij ook benieuwd naar dit technisch hoogstandje en wil je hier graag gebruik van maken? Neem dan snel contact met ons op! Je contactpersoon van Van Velsen komt graag bij jou langs om je wegwijs te maken in de app.

Neem contact met ons op