EEN STREEPJE VOOR

maak kennis met Van Velsen Reflectielijnen

Van Velsen Reflectielijnen

Voor iedere toepassing en voor iedere locatie een oplossing

Waar u ook bent, ons werk komt u overal tegen. Op wegen, fietspaden, parkeerplaatsen, perrons, sportterreinen en zelfs op luchthaven Schiphol zijn de lijnen, pijlen, strepen en vlakken aangebracht door de specialistische machines van Van Velsen Reflectielijnen. Dé marktleider op het gebied van wegmarkeringen met ruim 80 jaar ervaring.

De wegmarkeringen zorgen voor duidelijkheid en veiligheid en worden aangebracht met kwalitatief hoogwaardige en gecertificeerde materialen. Dit alles wordt gedaan door onze zeer deskundige, gedreven en enthousiaste vakmensen. Van Velsen Reflectielijnen, ooit begonnen in de jaren dertig als eenmanszaak, is nu een specialist op het gebied van wegmarkeringen en is daarbij ook buiten Nederland actief.

Door onze jarenlange expertise op het gebied van wegmarkeringen zorgen wij voor een veilige begeleiding van het verkeer met oog voor het milieu en de omgeving. Kwaliteit en vakmanschap zijn daar voor ons onlosmakelijk mee verbonden. Daarbij werken wij alleen met innovatieve en kwalitatief gezien de beste producten. Met het aanbrengen van wegmarkeringen en alles wat daarbij komt kijken, zijn wij groot geworden. Inmiddels kunnen wij ook op een groot aantal andere toepassingsgebieden ingezet worden. Voor iedere toepassing en voor iedere locatie vinden wij een oplossing. Deze gebieden lopen uiteen van vliegvelden, parkeergarages, bedrijfshallen en – terreinen tot aan stationsgebieden. En zelfs bij kunstprojecten is Van Velsen Reflectielijnen uitermate geschikt om mee samen te werken.

Van Velsen Reflectielijnen is een no-nonsense organisatie waarbij de opdrachtgever natuurlijk centraal staat. Wij zijn pas tevreden als onze klant tevreden is. Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel net als service en het nakomen van onze afspraken. Omdat wij het belangrijk vinden om in ons werk overbodige handelingen achterwege te laten, onze processen te blijven verbeteren en zo efficiënt mogelijk in te richten, laten wij al onze medewerkers continu met een LEAN-bril op naar hun werkzaamheden kijken.

Van Velsen Reflectielijnen is GECERTIFICEERD VOOR
  • BRL9142\02 - appliceren van wegmarkeringsmaterialen
  • CO2 Bewustcertificaat niveau 5
  • ISO 9001 - werken volgens kwaliteitssysteem KAM (Kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu)
  • VCA** - werken volgens VGMbeheerssysteem (Veiligheid, gezondheid en milieu)

Ruim 80 jaar vakmanschap

Voor het ontstaan van Van Velsen Reflectielijnen gaan we terug naar 1935. In dat jaar gaf Cornelis van Velsen, eigenaar van een verf- en behangwinkel in Bodegraven, in zijn dorp de witte betonnen bermpaaltjes een ‘hoedje’ met oranje verf voor betere zichtbaarheid. Halverwege de jaren vijftig zette hij strepen op de weg met een eenvoudige, maar zelfontworpen machine die met een touw achter een personenwagen was vastgemaakt. Het werd immers drukker op de weg en door de strepen werd het verkeer beter geleid. In de jaren daarna heeft Van Velsen Reflectielijnen zich ontwikkeld tot een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van wegmarkeringen dat voor iedere toepassing en iedere locatie een oplossing heeft. Ons bedrijf ademt nog steeds het karakter en de kracht van een klein familiebedrijf; ook al zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 medewerkers. En zeer belangrijk: de pioniersgeest van toen is er ook nog!

KWALITEIT

Kwaliteit is het visitekaartje van Van Velsen Reflectielijnen. Daarom hebben wij ervoor gekozen dat zowel de kwaliteit van het markeringsproduct als de wijze van aanbrengen bij ons gecertificeerd zijn. Dat geldt overigens ook voor de kwaliteit van onze interne administratieve processen. Wij zijn daarom op verschillende gebieden gecertificeerd.

Medewerkers

Ervaring en vakmanschap vinden wij belangrijke eigenschappen. Wij zijn er trots op dat er in ons bedrijf een gezonde mix van jongere en oudere medewerkers is. De jonge mensen geven wij graag een plek in ons bedrijf. Wij leiden ze op en maken zo de jonge garde enthousiast voor ons vak. Al onze medewerkers zijn flexibel, oplossingsgericht en multi-inzetbaar. Wij zorgen ervoor dat zij de juiste opleidingen krijgen en natuurlijk ook op dat gebied bijblijven. Daar willen wij graag in investeren.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid staat bij Van Velsen Reflectielijnen op alle gebieden in de organisatie bovenaan op de agenda. Wij houden er niet alleen rekening mee bij het gebruik van onze producten, maar ook bij onze manier van werken, de aanschaf van ons wagenpark en materieel en zelfs onze thuisbasis wordt hierin meegenomen. Zo hebben wij op het parkeerterrein op het hoofdkantoor vier laadpalen neergezet voor de elektrische auto’s waar wij mee rijden.

Markeermachine met GPS

Bij Van Velsen Reflectielijnen beschikken wij als eerste markeerbedrijf in Europa over een markeermachine die uitgerust is met GPS. Hierdoor kunnen de belijningen door de machine met behulp van GPS-coördinaten worden aangebracht zonder dat handmatig of machinaal uitzetten vooraf nodig is. Als gebruik gemaakt wordt van de markeermachine met GPS kan sneller en efficiënter gewerkt worden en zijn er betere en veiligere arbeidsomstandigheden voor de markeerploegen.

Onderhoud markeringen

Voor een lang behoud van markeringen verrichten wij onderhoud aan door ons aangebrachte markeringen. De staat van de markering nemen wij op met een hiervoor op maat gemaakte applicatie. De gegevens worden op een inspectieformulier genoteerd met daarbij een plattegrond en foto’s van de situatie. Op die manier is goed duidelijk waar de markering zich bevindt en wat de staat ervan is. Wij brengen vervolgens advies uit, waarna wij met de opdrachtgever in overleg gaan om te bepalen of de markeringen hermarkeerd moeten worden.