EEN STREEPJE VOOR

maak kennis met Van Velsen Reflectielijnen

Van Velsen Reflectielijnen

Voor iedere toepassing en voor iedere locatie een oplossing

Waar je ook bent, ons werk kom je overal tegen. Op wegen, fietspaden, parkeerplaatsen, perrons, sportterreinen en zelfs op luchthaven Schiphol zijn de lijnen, pijlen, strepen en vlakken aangebracht door de specialistische machines van Van Velsen Reflectielijnen. Dé marktleider op het gebied van wegmarkeringen met maar liefst 85 jaar ervaring.

Onze wegmarkeringen zorgen voor duidelijkheid en veiligheid. We brengen ze aan met kwalitatief hoogwaardige en gecertificeerde materialen door onze deskundige en gedreven vakmensen. Van Velsen Reflectielijnen, begonnen in de jaren dertig als eenmanszaak, is nu een allround specialist op het gebied van wegmarkeringen die ook buiten Nederland actief is.

Door onze jarenlange expertise in de markeerwereld zorgen wij voor een veilige begeleiding van het verkeer. Kwaliteit en vakmanschap zijn daar voor ons onlosmakelijk mee verbonden. Wij werken alleen met de meest innovatieve en kwalitatieve producten. Hiervoor werken wij nauw samen met verschillende partners.

Met het aanbrengen van wegmarkeringen en alles wat daarbij komt kijken, zijn wij groot geworden. Inmiddels kunnen wij ook op een groot aantal andere toepassingsgebieden ingezet worden. Voor iedere toepassing en voor iedere locatie vinden wij een oplossing. Deze gebieden lopen uiteen van vliegvelden, parkeergarages, bedrijfshallen en -terreinen tot aan stationsgebieden. En zelfs bij kunstprojecten is Van Velsen Reflectielijnen uitermate geschikt om mee samen te werken.

Van Velsen Reflectielijnen is een no-nonsense organisatie waarbij de opdrachtgever centraal staat. Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent. Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden een uitstekende service en komen onze afspraken na. We laten overbodige handelingen achterwege, zoeken altijd naar manieren om onze handelingen en processen te optimaliseren. Omdat wij het belangrijk vinden om in ons werk overbodige handelingen achterwege te laten, onze processen te blijven verbeteren en zo efficiënt mogelijk in te richten, laten wij al onze medewerkers continu met een LEAN-bril op naar hun werkzaamheden kijken.

Van Velsen Reflectielijnen is GECERTIFICEERD VOOR
  • BRL9142\02 - appliceren van wegmarkeringsmaterialen
  • CO2 Bewustcertificaat niveau 5
  • ISO 9001 - werken volgens kwaliteitssysteem KAM (Kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu)
  • VCA** - werken volgens VGMbeheerssysteem (Veiligheid, gezondheid en milieu)

Ruim 80 jaar vakmanschap

Voor het ontstaan van Van Velsen Reflectielijnen gaan we terug naar 1935. In dat jaar gaf Cornelis van Velsen, eigenaar van een verf- en behangwinkel in Bodegraven, in zijn dorp de witte betonnen bermpaaltjes een ‘hoedje’ met oranje verf voor betere zichtbaarheid. Halverwege de jaren vijftig zette hij strepen op de weg met een eenvoudige, maar zelfontworpen machine die met een touw achter een personenwagen was vastgemaakt. Het werd immers drukker op de weg en door de strepen werd het verkeer beter geleid. In de jaren daarna heeft Van Velsen Reflectielijnen zich ontwikkeld tot een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van wegmarkeringen dat voor iedere toepassing en iedere locatie een oplossing heeft. Ons bedrijf ademt nog steeds het karakter en de kracht van een klein familiebedrijf; ook al zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 medewerkers. En zeer belangrijk: de pioniersgeest van toen is er ook nog!

KWALITEIT

Kwaliteit is het visitekaartje van Van Velsen Reflectielijnen. Daarom hebben wij ervoor gekozen dat zowel de kwaliteit van het markeringsproduct als de wijze van aanbrengen bij ons gecertificeerd zijn. Dat geldt overigens ook voor de kwaliteit van onze interne administratieve processen. Wij zijn daarom op verschillende gebieden gecertificeerd.

Medewerkers

Ervaring en vakmanschap vinden wij belangrijke eigenschappen. Wij zijn er trots op dat er in ons bedrijf een gezonde mix van jongere en oudere medewerkers is. De jonge mensen geven wij graag een plek in ons bedrijf. Wij leiden ze op en maken zo de jonge garde enthousiast voor ons vak. Al onze medewerkers zijn flexibel, oplossingsgericht en multi-inzetbaar. Wij zorgen ervoor dat zij de juiste opleidingen krijgen en natuurlijk ook op dat gebied bijblijven. Daar willen wij graag in investeren.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid staat bij Van Velsen Reflectielijnen op alle gebieden in de organisatie bovenaan op de agenda. Wij houden er niet alleen rekening mee bij het gebruik van onze producten, maar ook bij onze manier van werken, de aanschaf van ons wagenpark en materieel en zelfs onze thuisbasis wordt hierin meegenomen. Zo hebben wij op het parkeerterrein op het hoofdkantoor vier laadpalen neergezet voor de elektrische auto’s waar wij mee rijden.


Begin dit jaar hebben wij onze nieuwste innovatie uitgerold: de VVR-app. Het doel van deze app is onze klanten te ontzorgen. Dankzij deze gebruiksvriendelijke app kan je op een effectieve manier de toestand van de markeringen in je gemeente in kaart brengen. De app neemt je volledig digitaal mee van inspectie tot facturatie. Deze uniforme werkwijze, waarbij geen papier aan te pas komt, zorgt ervoor dat zowel jij als wij op ieder moment weten wat de status is van het onderhoud in jouw gemeente.

Eerste test

Bij het ontwikkelen van de app werd er uiteraard ook uitvoerig getest in de praktijk. De primeur daarvoor ging naar Michel Dubbelman, wegbeheerder bij de gemeente Dordrecht, die in augustus 2019 de eerste schouw deed met de app. Een medewerker van Van Velsen ging met hem op pad om het hele proces en alle functionaliteiten van de app te doorlopen.

Voorzien van een tablet en fluo hesje trokken ze Dordrecht in om enkele markeringen te schouwen. Met zijn tablet trok Michel foto’s van de markeringen die hij vervolgens verbond aan een locatie. Op die manier is meteen inzichtelijk wat de toestand is van de betreffende markering. Door geotagging weten we ook exact waar deze locaties zich bevinden. Terug op kantoor logde Michel in op zijn vaste computer om zelf zijn offerte samen te stellen in de webversie van de app. Maar uiteraard is het ook mogelijk om dit allemaal op je tablet te regelen. Zelfs onderweg heb je Van Velsen altijd bij de hand.

Achter de schermen

De offerte stel je samen aan de hand van diverse filters. Dit werkt transparant omdat prijzen en hoeveelheden inzichtelijk zijn. De markeringen die niet geselecteerd worden blijven in de app staan en kunnen in een volgende onderhoudsronde opnieuw meegenomen worden.

Als de offerte wordt goedgekeurd gaan wij over tot de uitvoering. Ook de wegmarkeerders van Van Velsen werken met een tablet en verwerken de producties in de app. Daarnaast maken ze ook foto’s van het uitgevoerde werk zodat jij als klant het eindresultaat meteen kan bekijken. Na afronding sturen we je een automatische factuurspecificatie, waarbij eventuele afwijkingen gespecificeerd zijn per locatie.

Meer weten?

Ondertussen zijn al verschillende gemeenten enthousiast aan de slag met onze app. Ben jij ook benieuwd naar dit technisch hoogstandje en wil je hier graag gebruik van maken? Neem dan snel contact met ons op!

Neem contact met ons op

Voordelen
  • overal toegankelijk
  • volledig digitaal
  • transparante prijzen