Een streepje voor

Maak kennis met VVR

Van Velsen Reflectielijnen

Ze zijn er

20 mei 2021
Nieuws | Nieuws | Toonaangevend

De bussen die we vorig jaar besteld hebben, zijn geleverd. Doordat in verband met Corona de Renaultfabrieken een tijd stil hebben gelegen heeft het wat langer geduurd eer we ze in ontvangst konden nemen.Renault Oving Zwolle leverde de nieuwe Renaults in maart aan en we hebben ze meteen in gebruik genomen. Het gaat om zes keer het model H2L4 extra lang en twee keer het model H2L2. Uiteraard heeft Oostrom Reclame ze meteen voorzien van nieuwe bestickering zodat ze bij de rest van het wagenpark passen.

Wist je dat we naast deze esthetische ingreep nog allerlei aanpassingen aan onze busjes doen? Vooraleer we een bus in gebruik kunnen nemen voor onze werkzaamheden voegen we nog enkele veiligheidsmaatregelen toe en zorgen we ervoor dat onze jongens alle de voorzieningen bij de hand hebben die ze nodig om het werk te kunnen uitvoeren.Zo zijn deze bussen bijvoorbeeld uitgerust met DON-light corner modules geleverd door Marelko. Deze modules staan op de vier hoeken van het dak en flikkeren oranje licht als onze jongens aan het werk zijn en de bus aan de kant van de weg geparkeerd staat. Als de lampen aan staan valt de bus nog meer op, wat de veiligheid van zowel onze werknemers als de weggebruikers vergroot.

De professionele inrichting van de bussen is verzorgd door Bakker Bedrijfswagens uit Montfoort. Daar zijn alle bussen ook voorzien van een ergonomische oprijplaat van Multicar Systems. Deze oprijplaat gebruiken ze om de emissieloze elektrische Graco Linelazer markeermachines in en uit de bus te laden. De elektrische installatie in de bussen en walstroomvoorziening zijn met componenten van Victron Energy geleverd door Topsystems uit Bodegraven. De inbouw is verzorgd door Camper Techniek Gouda.De aanhangers zijn van Hapert en werden geleverd door Van der Smit Aanhangwagens uit Alphen aan den Rijn. Uiteraard werd ervoor gezorgd dat de binnen- en de buitenkant ongeveer dezelfde functionaliteiten genieten als de bussen: er zijn goten gemonteerd om de markeermachine in te plaatsen en er zijn houders aan de zijkanten bevestigd zodat de houten mallen op hun plek blijven staan. Het rolluik is zo gemaakt dat de bak voor de verfblikken er met een heftruck gemakkelijk in- en uitgehaald kan worden.

Sommige bussen werden ook voorzien van de actieramen die vorig jaar al geleverd werden door Ebo van Weel. Zo’n actieraam zorgt ervoor dat we het werkvak veilig kunnen afzetten, zonder dat we hiervoor verkeersgeleiders moeten inzetten. Deze actieramen zijn bovendien ook voorzien van een ingebouwde GPS-module en zijn daardoor onder andere zichtbaar op #flitsmeister en #waze.Als je een melding krijgt van Flitsmeister of Waze is het dus goed mogelijk dat je onze markeerders voorbij zal rijden. Denk je eraan om je aan de maximumsnelheid te houden en extra aandachtig te zijn, voor jouw veiligheid, die van onze werknemers én al onze collega’s in de infrasector?